Дейности по НП „Отново заедно“ Лято 2022 г.

Тази година ОУ „Христо Ботев“ отново се включи в проект по Европейската програма „Отново заедно“. В програмата взеха участие 150 ученици от 1 до 7 клас и техните учители. Изпълнението на програмата включваше три етапа на изпълнение:

  • 07 – 31.07 – гр. Банско и околностите;
  • 08. – 09.08 – гр. Приморско и околностите;
  • 08 – 24.08 – гр. Приморско и околностите;

 

Основните цели на програмата са за подобряване на комуникацията между учениците и техните учители след продължителния процес на дистанционно обучение; формиране на по – голяма самостоятелност и увереност на учениците; преодоляване на негативните последици от дистанционното обучение върху процеса на социализиране на учениците от начален и прогимназиален етап, с оглед съвместните им дейности през следващата учебна година; формиране на знания за културно-историческото наследство на страната; посещение на музеи, исторически, природни и културни забележителности.

В първия етап 26.07 – 31.07 – гр. Банско, беше проведен летен ученически лагер, в условията на чист планински въздух, с цел преодоляване последиците на социалната изолация. Учениците и техните ръководители отседнаха в хотел Маунтийн парадайз, Банско. Посетиха основните турситически обекти в околността – Къщата музей на Никола Йонков Вапцаров; Художествената галерия; Посетителският център Национален парк Пирин; Веляновата къща; Панорамната алея – „Стъпалата“ – гр. Разлог; разходка с теснолинейка до Якоруда и обратно.

Във втория етап 04.08. – 09.08 – гр. Приморско, беше проведен летен ученически лагер на морския бряг, в условията на чист въздух, слънце и море; отново с основна цел за преодоляване последиците от обучението в електронна среда. Учениците и техните ръководители отседнаха в хотел „Белица“, гр. Приморско. Учениците имаха възможност да проведат активен летен туризъм, игри и забавления, в съчетание с посещение на възлови обекти от културното и историческо наследство. Проведе се разходка с лодка по река Ропотамо, където учениците наблюдаваха уникални природни обекти; проведе се плажно парти за деца; беше посетен лунапарк с атракциони за деца; осъществи се разходка по крайбрежната алея на Приморско и

 екскурзия до град Царево с посещение на Морската градина.

В третия етап 19.08 – 24.08 – гр. Приморско, отново беше проведен летен ученически лагер, на морския бряг, в условията на чист въздух, слънце и море; отново с основна цел за преодоляване последиците от обучението в електронна среда. Учениците и техните ръководители отседнаха в хотел „Белица“, гр. Приморско. Учениците имаха възможност за да проведат активен летен туризъм, игри и забавления, в съчетание с посещение на възлови обекти от културно и историческото наследство. Проведе се разходка с лодка по река Ропотамо, където учениците наблюдаваха уникални природни обекти; проведе се плажно парти за деца; беше посетен лунапарк с атракциони за деца; осъществиха се разходки по крайбрежната алея на Приморско; проведе се екскурзия до гр. Царево.

Последната вечер преди отпътуването за гр София се проведе Нептунова вечер, много забавна и запомняща се, и всички ученици получиха сертификати за

     участието си в това незабравимо морско приключение.

Дейности по НП „Отново заедно“ Лято 2022 г.